pondelok 2. júla 2012

Knižné naj (2)



Melissa De La Cruz - Odhalení

Keďže si neviem vybrať jednu jedinú najobľúbenejšiu postavu v tejto knihe (pretože ja sa jednoducho neviem rozhodnúť čo narobím) , rozhodla som sa pre mužskú i ženskú naj postavu.

Najobľúbenejšia postava (mužská) – pre tých, ktorí túto sériu poznajú by bola asi jasná voľba Jake alebo Oliver no ja som sa rozhodovala medzi  Lawrencom Van Alenom a Charlesom Forceom. Nakoniec vyhral Lawrence. Neobľúbila som si ho  síce v tejto knihe ale v knihe predchádzajúcej no naďalej patrí medzi mojich obľúbencov. Lawrence (Metatron) je prirodzená autorita, je charizmatický proste prirodzený vodca, a tým vodcom sa aj stal (áno ja viem, že ten flek vyfúkol Charlesovi ale v tomto prípade I don´t care :P ).

Najobľúbenejšia postava (ženská) –  ženskou naj postavou sa stala Mimi (a nie nemá to nič s mojou prezývkou, ktorá je identická :P). Mimi je no ja ani neviem kam presne ju zaradiť na akú stranu. Je kladna? Záporná postava? Skôr by som sa priklonila k tomu zápornému vzhľadom k jej správaniu voči Schuyler ale zasa na druhej strane je zlý niekto, kto dokáže ľúbiť? Mimi je proste postava viacerých podôb a preto ju mám rada.

WHAT THE H...?! moment – jednoznačne záver tejto knihy to bolo absolútne totálne WHAT THE HELL?! Nemala a vlastne ani stále nemám slov na to ako autorka túto knihu ukončila. Posledné kapitoly som len čumela ako puk. Toľko akcie, zvratov a prekvapivých zistení vtesnala do posledných strán to bolo proste niečo. Klobúk dolu. (OKAMŽITE chcem ďalšiu knihu!!! :D).

Obrovské plus – celé pozadie príbehu je obrovským plus nielen tejto knihy ale celej série Blue bloods. Mám veľmi rada knihy, kde sú anjeli. Proste tieto bytosti sú u mňa na prvom mieste. Upírov mám takisto rada. Keďže Melissa De La Cruz spojila mytológiu anjelov a svet upírov je táto séria pre mňa ako ušitá na mieru. A určite by si našla aj viac priaznivcov len ju treba skúsiť. ;)


5 komentárov:

  1. Fíha, to vyzerá na celkom dobré čítanie, možno by som sa mohla dokopať k prvému dielu.:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veru skus ja som sa k nej dostala vdaka Sue a nelutujem vobec je to moja celkovo najoblubenejsia seria upirska ;)

      Odstrániť
    2. Nel, budem do teba hustiť dokým si to neprečítaš :) BB je moja najupríska séria, dokonca preskočila aj VA :) ja sama neviem ako som sa k nej už dostala, ale vôbec neľutujem, príbeh je originálny, doteraz som ešte nečítala knihu,sériu, v ktorej by boli sklbení upíri a anjeli, jednoducho prečítaj si a uvidíš, že prepadneš čaru BB :)

      Mimi, ja som rada, že sa ti páči, aspon nie som jediná, lebo o tej sérií pomaly nikto nevie :)

      Odstrániť
    3. No je velka skoda ze sa o nej nevie lebo je jedna z naj a u mna tiez predbehla VA proste je podla mna premakanejsia :)

      Odstrániť
    4. Lepšie ako VA?:O Okej, chápem, niekde to zoženiem...xD

      Odstrániť

Ďakujem, že komentujete moje články, veľmi si to cením. Snažím sa na každý komentár, skôr či neskôr odpovedať. :) Prosím vás, nepoužívajte v komentároch vulgárne a urážlivé slová.