utorok 1. novembra 2011

Alyson Noël – Krajina tieňov /Nesmrteľní #3/

Autor: Alyson Noël 
Názov: Krajina tieňov
Originál názov: Shadowland
Počet strán: 360
Rok vydania: 2011
Vydavateľstvo: Slovart
Anotácia: Damen a Ever hľadajú protijed na látku, ktorá prúdi Damenovi v žilách a bráni im naplno prežívať ich nesmrteľnú lásku. Dozvedajú sa však hrozivú pravdu o tom, aký koniec čaká na duše nesmrteľných. Damen sa pokúša nájsť spôsob, ako oboch zachrániť pred nekonečnou temnotou Krajiny tieňov, zatiaľ čo Ever nachádza pomoc a porozumenie u sympatického mladého surfera menom Jude, vďaka ktorému sa bližšie zoznamuje s mágiou. Záhadný mladík ju veľmi priťahuje a jej láska k Damenovi je skúšaná viac, ako kedykoľvek predtým.

Po knihe Navždy prvej zo série Nesmrteľní a jej pokračovaní Modrý mesiac sa mi do rúk dostala aj tretia časť tejto série. Bola som skutočne zvedavá ako bude pokračovať dej po prečítaní záveru druhej knihy no asi som až priveľmi dúfala, že pomaly sa dvíhajúca úroveň bude stúpať i naďalej. No márne. Takisto som sa nedočkala ani dejového posunu. Dej samotný však asi okolo tejto knihy ani len nepreletel. 

Ever si samozrejme nesie všetky problémy z predchádzajúcich kníh no jej najväčším problémom je že sa k svojej osudovej láske Damenovi nemôže priblížiť a ba čo viac nemôže s ním vhupnúť do postele, čo ju dosť deptá. No za to ako aj za väčšinu problémov si môže samozrejme sama svojim neuváženým a unáhleným konaním. Ak by dakto čakal že sa Ever začne správať aspoň trochu dospelo a nie na úrovni prvého stupňa základnej školy nepekne sa mýli. Bohužiaľ ani osobnostne sa v tejto knihe nič neposunulo Ever je naďalej egoistická a povrchná. 

A Damen? No je proste Damen. Stále ten istý. Mysliac si, že ho dostihla karma 600 rokov pôžitkárskeho a márnivého života sa rozhodne vzdať tohto spôsobu života vymení šatník zanechá svoje drahé auto a začne chodiť do školy autobusom, čo sa Ever ale vôbec nepáči. (Pretože ho spoznala ako toho úžasného chalana vždy perfektne oblečeného v značkovom oblečení, v skvelom aute.)  No i to mu samozrejme nevydrží dlho a aj na Everino naliehanie sa opäť vráti zo starých koľají. Škoda.

Ako som už spomínala dej sa nám neposunul ani len o milimeter vpred. Neustále sa totiž točíme na tom istom mieste a počúvame fňukanie úbohej Ever. A pre zmenu aj Damenovo, aby to nebolo fádne. Žiadny zvrat, žiadna akcia.  Očakávať niečo z toho bolo ako čakať na koniec sveta, ktorý ale pravdepodobne príde skôr ako by do tejto knihy zablúdila akcia.

Ak chcete knihu od ktorej sa nebudeme môcť odtrhnúť, knihu kde je pútavý dej či akcia, táto to bohužiaľ určite nieje. Autorka by nenapísaním tejto knihy sérií pravdepodobne ani vôbec neublížila, nikoho by o nič dôležité neukrátila. Ostáva len pevne dúfať, že sa niečoho výraznejšieho sa z autorkinej stranu dočkáme v ďalšom pokračovaní. 


Moje hodnotenie:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem, že komentujete moje články, veľmi si to cením. Snažím sa na každý komentár, skôr či neskôr odpovedať. :) Prosím vás, nepoužívajte v komentároch vulgárne a urážlivé slová.